En sista teppanyaki

Jag känner mig lite småstressad inför kinesiskaprovet på torsdag så i lördags blev det en tur till Starbucks i Pudong för plugg. Är lättare att plugga effektivt när man inte är hemma plus att Starbucks internet är lite för långsamt för att VPN-programmet ska funka = det går inte att facebooka = mer plugg blir gjort;)

Eftersom det var min sista helg i Shanghai (känns väldigt konstigt att säga) så gick vi ut och åt teppanyaki på Tairyo, lite som en avskedsmiddag. Det var en jättetrevlig kväll, massa god mat, free-flow wine (Great walls vita vin är inte så illa till mat ändå!) och trevligt sällskap. Fick ett inramat foto av tjejerna i avskedspresent på oss alla fyra på Bar Rouges terass, blev lite rörd faktiskt. Plötsligt kändes det väldigt tråkigt att lämna alla fina här i Shanghai!



Starbucks cappucino och utsikt över Pudongs strandpromenad
gör pluggandet lite trevligare.


Jocke tyckte det blev lite mycket vitt vin där ett
tag och kompenserar med två öl.


Mangosallad till efterrätt! Efter att ha blivit tillsagd att
se glad ut så gör Simon sitt bästa.


Yasmin och Anita gillar mango. Julien ser lite avundsjukt ut.


Jag och Anita!


Jag tror Jocke låtsades att han var en pirat, men är
inte helt säker. Jag kör den klassiska kines-posen.


Anita och Max har charmen påslagen inne på M2.


På M2 sprang vi också ihop med Mouna som var där med sina flatmates!

Tongji International Student Show

I fredags körde vi först en snabbis till Shanghai Urban Planning Museum för lite kultur (för en gångs skull:P). Det var lite av en besvikelse faktiskt. Det enda coola var en storskalig modell av Shanghai, annars var det rätt trist och helt folktomt.

På kvällen var det dock dags för lite underhållning i form av Tongji International Student Show! Jag trodde det skulle vara en halvt oseriös tävling, men det var extremt uppstyrt med konferencier, dekorationer, paljettregn och stora affischer. Vår koordinator Mei skickade ut mail om detta för ca en månad sen och sa att Software engineering skulle framsträda med en fjäderdans och att vi alla var "expected to participate". Då träningarn var ute i Jiading så kände jag dock att jag inte riktigt orkade. Något som jag nästan ångrar lite nu då¨uppträdandet var något av det roligaste jag sett,; 20 nördkillar från Sverige, Turkiet och Nepal iförda vita pyjamaser och stora solfjädrar. De andra framträdandena var av väldigt skiftande kvalitet, vissa var otroligt duktiga (de söta folkdansarna från Kazakstan var min favorit!) medan andra var mer intressanta än bra. Kändes som på skolavslutningarna i högstadiet, då var det alltid en massa folk som skulle uppträda. Mei var oerhört stolt efteråt (det var ju hon som koreograferat dansen) coh sa att om det hade varit en tävling så hade Software engineering vunnit! Haha, den där Mei är en skön tjej måste man säga.




Anita och Shanghai!



Museet hade fin utsikt över People's Square i alla fall:)


Min andra favorit, duktiga dansare från Afrika! Lite mer glädje
än de grå tyskarna som uppträde innan.


Lite svårt att fånga känslan på bild, men numret från
Kazakstan var bland det charmigaste jag sett! Så duktiga!



Inte lika charmigt, men desto roligare var solfjäderdansen.


Lite svårt att se, men Jocke och Simon stor längst fram. Och de
försvarar Software engineerings heder väl måste jag säga;)



Födelsedagsfirande och Waldorf Astoria

I onsdags fyllde Sarah år. Salma hade kokat ihop att vi skulle överraska henne på morgonen genom att få hennes flatmates att släppa in oss i deras längenhet så vi kunde piffa till den med ballonger och sen bjuda på frukost! Katharina är den enda som har en ugn i sitt kök så hon fixade brownies och pannkakor. Snacka om att Sarah såg överraskad ut när vi kom in i hennes sovrum med en plåt nybakade brownies med ljus i!

Men firandet tog inte slut där för sen hade vi bokat bord för lunch på Waldorf Astoria, så vi skolkade från lektionen och tog en taxi till the Bund i stället. Lunchen var en av de dyrare jag ätit, men sjukt värd! Allting kändes lyxigt och sofistikerat! Jag åt getostsallad till förrätt, grillad lax till huvudrätt och sen blev det kaffe och små kakor till efterrätt! Skulle kunna vänja mig vid sådana luncher ganska lätt;)

På kvällen sen bjöd Sarah på tårtor och kinesisk champagne (som smakade som söt cider), så det blev ordentligt firat.


Brownies!


Sarah hugger in på kakan!


Sen höjde vi ribban en nivå.


Salma och Sarah på Waldorf. Många Gossip girl skämt under lunchen.


Anita ser inte alltför missnöjd ut;)


Jag njuter av mitt kaffe


Plugg

Plötsligt i från ingenstans kom det en massa skolarbete som måste göras. Igår hade jag presentation i Intercultural communication om "Managing intercultural conflicts". På måndag har vi final presentation i Ebay-kursen och den har vi inte ens fattat vad den handlar om. På onsdag har jag ännu en presentation fast i Chinese history and culture och efter det så är det två uppsatser som ska skrivas och ett prov i kinesiska. Puh! Fast ärligt talat så är varken presentationerna eller uppsatserna så där jättebelastande, men det måste fortfarande göras och det tar tid...

Dessutom har det blivit kallt i Shanghai! På nätterna de närmsta dagarna ska det bli runt 0 grader och på dagen typ 6 grader. Och det är en otäck fuktig kyla, så när det blåser så tränger den igenom allt, brrr! Eftersom de varmaste skor jag äger just nu är converse så funderar jag på att gå till fejkmarknaden och köpa Uggs som är otroligt fula på mig, men det är de enda varma skor som jag kan hitta i min storlek! De kommer definitivt inte att få följa med hem till Sverige;)

Vid klart väder ser man långt över staden från vårt hus! Nackdelen är

bara att så fort det blir klart väder så blir det superkallt!



En helg i Shanghai

Här i Shanghai börjar helgen på fredagen, i alla fall för mig;) Nu i fredags införde vi IKEA-fridays, vilket betyder att vi åker och äter lunch på IKEA och sen handlar vi i Swedish foodmarket. Nu när det är jultider så passar det extra bra, man måste ju köpa glögg till söndagen! På kvällen var vi bjudna till några fransmän i huset bredvid på vin och ost-kväll. Saknar verkligen ost här i Shanghai så det var så sjukt gott med lite ost och trevligt att mingla runt och snacka med folk. Vi hade med oss en flaska glögg som vi värmde och delade ut till ett gäng spanjorer och fransmän. I början var de väldigt skeptiska över idén med varmt vin, men när de väl smakade verkade de flesta gilla det!

På lördagen åkte vi till ett jättefint Starbucks vid strandpromenaden i Pudong som Salma och Sarah tipsat oss om. Så med lite julmusik, lite julspecialkaffe och fin utsikt så är det faktiskt trevligare att plugga än att sitta hemma:) På kvällen hade Simon och Jocke, som lämnat campus och flyttat till ett hostel sina sista veckor i Kina, typ "inlyttningsfest" i baren på sitt hostel;) Vilket också råkade vara samma hostel som vi bodde på de första veckorna. Vi hade turen också att det var Happy Hour-lördag för alla drinkar kostade 18 rmb fram till midnatt!

Söndagen började för mig med brunch med Salma och Sarah i de mysiga gränderna vid Taikang Lu och sen lite shopping i alla de söta butiker som finns där. Solen sken så vi satt ute på en liten innegård (visserligen med filt och varmvattenflaska i knät) och det var riktigt skönt! Inte varje dag man äter brunch ute i december:) Sen på kvällen hade vi Disney-kväll och glöggmys med vår söta norska granne.

En riktigt bra helg på det hela taget måste jag säga:)




IKEA gör mig alltid lika glad här i Shanghai!


En aning bisarrt julpyntad park i Pudong.


Salma smakar av sin färskpressade juice!


Jag och Sarah på Kommunes uteservering:)

RSS 2.0