Yangshuo

Vårt sista stopp på resan var Yangshuo några några timmar från Guilin. Enligt alla vi pratat med skulle det vara platsen mest värt ett besök i trakten. Det låg vackert mellan bergen vid Li-floden och det fanns en jättefin gata med massa affärer och uteserveringar som man kunde strosa runt på om kvällen. Turistigt ja, men väldigt fint. Väl i Yangshuo fortsatte regnet, men det hindrade oss inte från att åka på en tur med flotte utför Yulong-floden, en biflod till Li. Även i regnet var det otroligt fint! Sen åkte vi till en grotta där man kunde bada i heta källor och en pool med lera. Det vi inte visste var att leran var kall och att man var tvungen att gå 20 minuter dubbelvikt genom trånga grottgångar för att komma dit. Så lite ovärt, men de heta källorna var dock hur skönt som helst.

Sista dagen slutade regnet och det blev varmare, så vi hyrde cyklar från vårt hostel för att cykla längs Li till den lilla byn Fuli. Mouna hade aldrig cyklat förut, men vi övertalade henne att sitta bak på en tandem och det funkade riktigt bra. Hon tyckte det var så härligt att cykla att hon sa att hon skulle fixa så att någon lärde henne cykla ensam så fort hon kom hem till Frankrike! Att cykla på landsbygden utan en massa trafik (men en massa hönor) och se risfält och odlingar var jättehärligt. Väldigt annorlunda känsla mot Shanghai. Fast när vi väl satt på tåget igen så kändes det ändå skönt att vara på väg tillbaka till "civilisationen" hemma i Shanghai.

Eftersom hela veckan var nationell helg så skulle alla kineser också hem till Shanghai samma dag som vi, vilket resulterade i att vi bara fick tag på hard seat-biljetter. Först tänkte vi att det inte är så farligt, men när vi väl kom in i vagnen så insåg vi att sittplatserna var dimensionerade för väldigt små kineser och att ryggstöden var 90 grader utan möjlighet att fälla ner. 20 timmar kändes plötsligt som en väl lång tid... Så vi gick och pratade med personalen och lyckades hamna på en väntelista för hard sleeper. Och en timme senare kom de och sa att om vi betalade mellanskillnaden så fanns det sovplatser åt oss! Helt otroligt tur vi hade med tanke på hur mycket folk det vara på det tåget.




Bambuflotte längs vackra Yulong.

Stina testar att köra flotten!

Moon Hill rekommenderade de i alla guideböcker,
men väl där var det bara ett hål i ett berg. Lite ovärt.

Vi köpte alla varsin sjal i Yangshuo och Salma knöt de till turbaner,
snacka om att kineserna tittade på oss som om vi var galna!;)



Cykelutflykt! Till och med lilla Yangshuo hade galen trafik.

Mouna och Anita in action på tandem. I bakgrunden några
bufflar som blev väldigt fotade!

I hard seat-vagnen blev Max uppraggad av en jättesöt kinesisk tjej.
Hennes vänner bakom var otroligt fascinerade av oss och fnissade förtjust
varje gång vi sa något till dem.

Kommentarer
Postat av: Sebbson

Yay! Senaste två inläggen har haft en lite högre Ingrid-halt :D Ser ut som att ni hade kul, men seriöst, kunde hon inte cykla? :S Galet :O



Puss!

2011-10-12 @ 09:00:12
Postat av: Ingrid

Hon hade försökt lära sig när hon var liten, men fallit och slagit sig flera gånger. Eftersom hon inte behövde cykel i Frankrike så struntade hon bara i det sen;)

2011-10-12 @ 12:51:42
Postat av: Sofie

gud så dina bilder trots dimman! ser ut som att du har Det riktigt bra där borta! vi måste ta en Skype snart! händer så mkt har hemma just nu som Jag behöver ha någon som förstår, att prata med!

puss

2011-10-14 @ 10:33:04
URL: http://fairytaledust.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0