Hangzhou

Under Sebastians besök i Shanghai hann vi även med en resa i resan. Hangzhou ligger 18 mil från Shanghai och vi åkte dit på smidiga 50 minuter med snabbtåget. Det är en stad med gamla anor och mest känd för området kring Xihu, Västra sjön, där en stor sjö omgärdas av parker, pagoder, paviljonger och tempel. Ett extremt poulärt kinesisk turistmål, vilket de stora mängderna kineser med kameror bekräftade.

Hangzhou visade sig vara väldigt trevligt och enkelt att turista i. Vi bodde på ett gulligt litet hostel i "Gamla stan" på promenadavstånd till Xihu. På kvällarna kunde man gå runt på de mysiga gatorna och trängas med de andra turisterna i souvernirbutikerna och poppa in på McDonalds för en glass, vilket var trevligare än det kanske låter:)

Andra dagen gick vi ner till Xihu och tog en båttur till "De fyra dammarna som speglar månens ö", de har alltid lika roliga namn på platser i Kina. Liten besvikelse var dock att det var så disigt att utsikten var begränsad, men samtidigt betydde det att man inte såg skyskraporna borta i centrala Hangzhou (en liten provinshuvudstad med endast omkring 5 miljoner invånare) så det kanske det var värt. På båten träffade vi ett jättetrevligt japansk par på semester som blir överförtjusta när det visade sig att Sebastian kunde japanska! Jag blir alltid lika imponerad när jag hör honom prata japanska så otvunget, men det får mig också att inse hur långt jag har kvar med kinesiskan, suck.

Under dagen hann vi också med att kolla utsikten över Xihu från en vacker pagod, åka en bisarrt skumpig buss, trängas med massor med kineser och besöka ett gammalt munkkloster. Linyin-templet låg en ganska lång bussresa upp bland bergen bortom Xihu, men det var det värt. Redan för 1000 år sedan hade det bott munkar där och längs en å som rann brevid fanns det inkarvade buddhor i bergväggarna. Mycket vackert och stämningsfullt och väldigt långt från Shanghais skyskrapor.

Fast, som alltid när jag varit och rest i Kina, lika skönt att komma tillbaka "hem" till Shanghai:)



Pagod i Hangzhou-dis (eller smog kanske är mer korrekt)



Lite utsikt!



Pagoden renoverades för några år sedan och då passade man
på att uppgradera med en... Rulltrappa!



Buddhor utanför Linyin-templet.



Fin paviljong i Xihu.



Mysiga marknadsgatan i gamla stan.



Innergården på vårt mysiga hostel:)



Välbehövlig kaffepaus för trötta fötter på Costa Coffee. Lite annat än de
snabbkaffe-påsarna som dricks på Linping Lu till vardags.

Kommentarer
Postat av: Sebbson

Du ser så busig ut på Costa Coffee bilden xD

2011-11-07 @ 10:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0